Informare Meteo: Averse, Vânt Puternic și Grindină
07.06.2024

Furtuni România - Prognoze, Avertizări și Analize Meteo a emis o informare meteo valabilă în intervalul 7 iunie 2024, ora 15:00, până pe 8 iunie 2024, ora 03:00, ce vizează Crișana, Transilvania, Moldova, inclusiv o parte din județul Arad, aflat sub cod galben.


Intervalul de Valabilitate și Zonele Vizate

Informarea meteo este valabilă din 7 iunie 2024, ora 15:00, până pe 8 iunie 2024, ora 03:00, și vizează Crișana, Transilvania, Moldova, și o parte din județul Arad.


Fenomene Așteptate

Se așteaptă averse de ploaie moderate și abundente, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului și grindină. Fenomenele vor începe în vest și zonele montane, extinzându-se după-amiaza și seara în nord-vest, centru, nord-est și izolat în restul teritoriului. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și grindină de dimensiuni mici.


Intensificări Ale Vântului

Vântul va prezenta intensificări puternice la rafale, în timpul averselor, putând depăși temporar 70 km/h în zonele marcate cu cod portocaliu. Direcția de deplasare a sistemelor noroase va fi, în general, din vest spre est și temporar, din sud-vest spre nord-est.


Cod Galben în Județul Arad

În zonele marcate cu cod galben, inclusiv în județul Arad, local, vor fi averse de ploaie moderate și temporar abundente, însoțite de grindină de mici dimensiuni. Se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/m² și izolat, 20-35 l/m².