Ilie Dumitrescu a confirmat că s-ar alătura noului proiect de la UTA: „Sunt hotărât! Deocamdată, funcția nu s-a stabilit”
20.04.2022

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a confirmat faptul că s-ar alătura clubului UTA dacă acesta ar fi preluat de grupul condus de Simion Apreutese și Cătălin Juncan. De altfel, Dumitrescu a fost invitat de către Apreutese la meciul pe care arădenii l-au disputat sâmbătă la Sfântu Gheorghe. Grupul condus de Apreutese și Juncan, din care mai fac parte Marius Grada și Rudolf Vizental, a confirmat luni seară că discuțiile cu actuala conducere a UTA-ei pentru preluarea clubului sunt avansate.

”Am fost invitat de Simion Apreutese la meciul Sepsi - UTA. Există posibilitatea ca dânsul să fie implicat acolo, mi s-a propus o funcție. E un club de tradiție, important în fotbalul românesc. Prima dată e extrem de important ca domnul Simion să se implice în viața clubului. Dacă nu se va implica, nu am ce să... Sunt hotărât! Deocamdată, funcția nu s-a stabilit. Important e să fac parte din proiectul ăsta. Îmi place ideea și va fi un proiect destul de serios” a declarat fostul atacant în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Crescut de Steaua, Ilie Dumitrescu a fost unul dintre cei mai mari atacanți din perioada „Generației de Aur”. Pe lângă clubul „roș-albastru”, acesta a mai evoluat la Olt Scornicești, Tottenham, Sevilla, West Ham United, America și Atlante, înainte de a reveni la Steaua, unde și-a încheiat cariera de jucător în 1998, la doar 29 de ani. În tricoul echipei naționale a marcat 20 de goluri în 62 de partide în perioada 1989-1998. Cariera de antrenor și-a început-o în 2000, la Oțelul Galați, după care le-a mai pregătit pe FC Brașov, Alki Larnaca, naționala U21 a României, FCM Bacău, Apollon Limassol, AEK Atena, Egaleo, Akratitos, Kallithea, PAOK, Panthrakikos și FCSB, înainte de a deveni analist TV în 2010.

FOTO: Digi Sport