Hora și Antal aduc victoria la Mediaș: Gaz Metan - UTA 1-2
27.02.2021

UTA s-a impus cu 2-1 la Mediaș contra lui Gaz Metan în partida din etapa 25 din Liga 1. Antal a deschis scorul în minutul 1, Yuri a egalat pentru gazde în minutul 75, iar Hora a marcat golul de trei puncte în minutul 81.

Arădenii au punctat în secunda 44, când Isac a pasat lung, iar Liviu Antal a reușit să înțepe mingea dintre trei adversari în plasa porții lui Buzbuchi. Apoi, Petre și Peteleu l-au testat și ei pe portarul Gazului, însă acesta a respins șuturile trimise de utiști. Cea mai importantă ocazie a gazdelor din prima parte i-a aparținut lui Alceus, dar foarfeca sa din 7 metri nu i-a pus mari probleme lui Balauru.

Medieșenii au dominat teritorial repriza secundă, dar nu au pus mari probleme la poarta arădeană până în minutul 75, când Chamed a executat o lovitură liberă, apărarea utistă l-a „uitat” pe Yuri liber în careu, iar acesta a trimis în poarta lui Balauru.

UTA a revenit în avantaj în minutul 81: Roger a executat o lovitură de colț, Buzbuchi a scăpat balonul din mâini până la Buhăcianu, care a tras în Hora, mingea a rămas la atacantul arădean, iar acesta a înscris din câțiva metri, cu toată opoziția lui Yuri, aflat pe linia porții.

Antrenorul Laszlo Balint a reacționat după finalul jocului: Mă bucur foarte mult pentru punctele obținute pe un teren dificil. Inclusiv CFR-ul, chiar dacă a făcut un joc foarte bun și și-a creat multe ocazii, a câștigat aici la limită. E un teren unde se câștigă greu, Gaz Metan e o echipă bună a campionatului și tocmai de aceea punctele obținute au o valoare foarte mare și mă bucur că au venit în urma unui joc bun, pe lângă cele două goluri marcate am mai avut situații prin care puteam să ne desprindem pe tabelă. E adevărat că în a doua repriză am avut momente în care am suferit dar e normal, am jucat împotriva unui adversar incomod, adversar care are în componență jucători de calitate și e important că după trei egaluri consecutive am reușit să câștigăm. Rămâne să ne concentrăm acum pe ce avem de făcut săptămâna viitoare, să pregătim cât se poate de bine meciul de sâmbătă.”

„Roș-albii” urcă pe locul 7 după această victorie, la două puncte sub linia play-off-ului. În următoarea etapă, arădenii evoluează pe teren propriu, sâmbătă, 6 martie, de la ora 21:30, contra campioanei CFR Cluj.

FOTO: Captura Digi Sport