Godwin aduce victoria în primul amical din Antalya: UTA - TSV 1860 Munchen 2-1
08.01.2023

UTA a câștigat primul său meci din 2023. Arădenii s-au impus cu 2-1 în amicalul din Antalya contra formației germane TSV 1860 Munchen. Idriz Batha și Joseph Godwin au marcat pentru UTA, în timp ce bavarezii au punctat prin Meris Skenderovic. Trei fotbaliști au jucat primele minute în tricoul arădenilor: noile achiziții Willie Barbosa și Stefan Milosevic și juniorul Hunor Sarkozi.


„Roș-albii” au deschis scorul la prima fază importantă a meciului, în minutul 3. După un corner obținut de juniorul Sarkozi, Rareș Pop a centrat, iar Idriz Batha a marcat cu capul din careul mic. Germanii au restabilit egalitatea în minutul 25, tot în urma unei lovituri de colț: balonul a fost trimis la bara a doua, unde Skenderovic, aflat complet liber, l-a învins pe Iacob cu un șut cu pământul. Per total, prima repriză a fost una echilibrată, cu foarte puține faze de poartă, iar scorul pauzei a rămas 1-1.


În partea secundă, UTA a ratat prima mare ocazie, prin Keșeru, cu un șut puțin pe lângă poartă de la marginea careului. Germanii au răspuns câteva minute mai târziu la un nou corner, dar lovitura de cap a lui Lakenmacher a fost pe direcția lui Balauru. Arădenii au dat lovitura pe final, prin Joseph Godwin: Postolachi a trimis o pasă lungă, Keșeru a deviat pe spate pentru Barbosa, brazilianul a centrat în careu, iar atacantul african a marcat cu stângul, din cădere, stabilind scorul final.


„Roș-albii” vor mai disputa un amical în Antalya, vineri, împotriva kazahilor de la Kyzylzhar. 


Formații:

UTA (prima repriză): Iacob (Balauru) - Sarkozi, Chindriș, Benga, Dobrescu - Isac, Batha - Pop, Ubbink, Stahl - Milosevic. UTA (repriza a doua): Balauru (Mociu) - Bota (Godwin), Hoxhallari, Erico (Cibi), Abeid - Anton, Cascini - Șteau, Keșeru, Barbosa - Postolachi. Antrenor: Laszlo Balint


1860 Munchen: Kretzschmar (Schmid) - Lannert, Gluck, Lang (Belkahia), Greilinger - Wein, Wicht (Freitag), Boyamba (Sur) - Tallig, Skenderovic, Lakenmacher. Antrenor: Michael Kollner