Ghid complet pentru șoferi: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare
05.04.2024

Procedura esențială de urmat în 24 de ore pentru rezolvarea incidentelor de lovituri autoAnunță imediat autoritățile și completează raportul de accident


Indiferent de tipul de asigurare, este crucial să raportezi incidentul la poliție. Furnizează detalii complete și adună dovezi relevante, cum ar fi fotografii și mărturii de la martori.


Depune o plângere oficială și solicită autorizația de reparație


Dacă nu poți identifica vinovatul, depune o plângere la poliție și cere autorizația de reparație. Autoritățile vor iniția o investigație pentru identificarea celui responsabil.


Riscuri și sancțiuni pentru întârzierea raportării incidentului


Ignorarea raportării incidentului în 24 de ore poate atrage amenzi și chiar suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile. Respectarea termenelor legale este esențială.


Acționează rapid pentru remedierea daunelor și respectă termenele legale


După obținerea autorizației de reparație, efectuează reparațiile necesare în timp util. Legea interzice circulația cu mașina avariată mai mult de 30 de zile de la producerea avariei.


Consultă un expert și asigură-te că procedura este completă


În cazul unor incidente complexe sau neclare, consultă un avocat sau un expert în asigurări pentru a te asigura că urmezi toți pașii legali și procedurali necesari. Este important să fii bine informat și să iei decizii înțelepte pentru protejarea intereselor tale.