Gândurile negative
14.05.2019

Suntem trişti, depresivi, negativişti. Si facem asta în fiecare zi. Iar specialistii vin cu o statistică ingrijoratoare. Din peste 50.000 de gânduri câte are un om pe zi, 70-80 % sunt gânduri negative, care ne fac nefericiţi iar pe termen indelungat ne pot imbolnăvi.
În opinia expertului în mindfulness Dana Predu, gândul este fundamentul existenței noastre. Dacă 70-80% dintre gândurile noastre sunt negative sau puternic negative, atunci este lesne de înțeles că lumea va arăta rău. 
Atunci când apar gânduri negative în mintea noastră, expertul în mindfulness ne recomandă să urmăm 3 pași simpli.
1. Observă gândul. “Dacă ești bulversat de gândul care-ți invadează mintea, pur și simplu notează pe hârtie și observă-i tiparul. De cele mai multe ori, atunci când observăm un lucru în exteriorul nostru, avem abilitatea de a-l analiza obiectiv explică Dana Predu.
2. Nu judeca gândul, nu-l suprima. Ca să învingem negativitatea, trebuie să o lăsăm să plece, să nu o suprimăm. Unii își alungă gândurile negre alergând pe plajă, alții merg să respire aer curat, alții se plimbă în pădure, alții pur și simplu ies din casă. Acțiunile distructive – de genul, butonarea telefonului, izolarea de lume – nu fac nimic altceva decât să suprime gândurile negative, care vor refula în cele mai nepotrivite momente” puncteaza expertul 
3. “Provoacă gândul cu întrebarea: “Rezolv ceva dacă tot aduc gândurile negative în prezent?” Sfidați gândurile negative, râdeți de ele, uitați-vă în oglindă și veți realiza că acele gânduri nu fac parte din voi, ci vă parazitează, au scopul de a se hrăni cu furia acumulată, cu tristețea voastră. Atunci când nu fugim de negativitate, ci o înfruntăm, aceasta va conștientiza puterea pe care o avem și va sta departe de noi”, a conchs Dana Predu, autorul cărții “Minutul de mindfulness”.