Frontiera Curtici a promovat în Liga a III-a după un final nebun de meci în returul cu Hermannstadt II!
23.05.2021

În direct la TV Arad, Frontiera Curtici a remizat, 3-3, cu Hermannstadt II în returul barajului de menținere-promovare în Liga a III-a și s-a impus cu 5-4 la general, după victoria cu 2-1 din meciul tur. Avrămuțiu, cu o dublă, și Alin Gligor au marcat pentru echipa arădeană, în timp ce pentru sibieni au punctat Șter, Aralica și Niță.

Frontiera a deschis scorul în minutul 16 prin Avrămuțiu, care a înscris cu un șut din partea stângă a careului, dar oaspeții au egalat în minutul 39, prin Șter, la o fază la care tușierul ridicase fanionul pentru o poziție de off-side. 

Hermannstadt a revenit mai bine de la vestiare și a trecut în avantaj îmediat după pauză, prin golul cu capul înscris de Aralica. Niță a majorat avantajul oaspeților în minutul 80, iar misiunea gazdelor părea una aproape imposibilă. După doar două minute însă, Avrămuțiu a executat perfect o lovitură liberă din lateral stânga și a redus din diferență. În minutul 90, același Avrămuțiu a intrat în careul sibienilor, și a fost faultat de Hanzu, care a și primit al doilea cartonaș galben. Alin Gligor a transformat lovitura de la 11 metri și Frontiera a trecut în avantaj la general. Scorul nu s-a mai modificat până la finalul meciului iar „grănicerii” revin după 16 ani în Liga a III-a.

Antrenorul Frontierei, Radu Anca, a vorbit despre revenirea incredibilă a echipei sale: „A fost un meci cu tensiune, am crezut până în ultimul minut, chiar le-am spus lui Norbi (n.r. Varga) și Neluțu (n.r. Hanc). care au intrat pe final, că putem să egalăm, și ați văzut ce s-a întâmplat. Cu toate că în repriza a doua vântul a fost împotriva noastră, am reușit prin atitudine și  determinare, ca în meciul tur, să trecem de echipa din Sibiu. I-am atenționat pe băieți că meciul va fi de două ori mai greu decât în tur, au copii care aleargă, pasează, au jucat în Liga a III-a, mulți chiar fac parte și din lotul primei echipe, în Liga I, așadar era clar că va fi un meci foarte greu, dar noi nu am avut nimic de pierdut. Dacă crezi până în ultimul minut, poți să îți atingi obiectivele. Avem timp să ne punem la masă, să vedem ce facem în continuare, această promovare e istorică pentru Curtici, vom rămâne în istorie, le-am spus și băieților acest lucru înainte de meci. Am făcut egal, nu am câștigat, dar rezultatul ne-a avantajat.”

Remus Avrămuțiu, eroul partidei de astăzi, a declarat următoarele: „Sunt foarte fericit, în primul rând pentru echipă, pentru băieți. Mă bucur din suflet că am reușit să promovăm. Având în vedere situația actuală, cu pandemia, cu mini-campionatul, ne-am dorit să câștigăm fiecare meci în parte. Când am ajuns la Sibiu am stabilit că trebuie să câștigăm și cele două meciuri de baraj. Am continuat să credem, chiar și la 1-3. Mi-am dorit foarte mult, aici am crescut ca jucător de fotbal, și chiar mi-am dorit această promovare. Am mai avut o încercare de a promova în 2009-10, dar am pierdut la baraj. Cu siguranță rămân la echipă și în Liga a III-a, am fost în discuții în iarnă cu cei de la Cermei, dar am rămas aici la Curtici și ne-am dorit să promovăm. E greu de spus ce va urma, cu siguranță vor veni și alți jucători, probabil din entuziasmul primului sezon în Liga a III-a vom reuși să facem o figură frumoasă, să terminăm la mijlocul clasamentului.”