Fiii Satului Secusigiu
24.06.2019

La sfârşitul săptămânii, Secusigiu a îmbrăcat straie de sărbătoare. Echipa TV Arad a fost prezentă pas cu pas alături de Secusigeni şi vă prezentăm în materialul următor un scurt rezumat al evenimentelor.

Sâmbătă a fost Seara Tineretului, iar duminică la prima oră, sala de sedinţă a primăriei a fost locul de întâlnire a fiilor satului care s-au întors cu drag acasă şi împreună au plecat la slujba oficiată în biserica în care majoritatea s-au botezat şi unde copiii au pregătit momente artistice.

Cu mic cu mare s-au îndreptat apoi cu toţii spre Căminul Cultural, unde s-a decernat titlul de cetăţean de onoare şi diplome de merit copiilor cu rezultate deosebite în diferite domenii de activitate.

Programul special pregătit pentru fii satului au făcut sufletele să vibreze, iar atunci cand a început Sorocul de Secusigiu atmosfera a devenit una caldă şi familiară aşa cum se cade la o astfel de întâlnire.

O tradiţie deja este şi Festivalul Papricaşului care se desfăşoară în cadrul evenimentului, o competiţie care aduce  de fiecare dată mare bucurie pofticioşilor.

Seara s-a încheiat cu un spectacol folcloric.