Fiii Satului se Întâlnesc din Nou la Slatina de Criș
26.07.2024

Tradiție și Comemorare

Un nou maraton folcloric va avea loc duminică, 28 iulie, în localitatea Slatina de Criș, cu ocazia Zilei Cânepii, marcând și întâlnirea fiilor satului. Acest eveniment continuă o tradiție începută în 2016. Evenimentele vor debuta la ora 16:00 cu un parastas și depunere de coroane în memoria celor 11 eroi căzuți în Primul Război Mondial. Monumentul dedicat eroilor, ridicat în 1936 și recent restaurat de un grup de localnici condus de Bujor Barna, va fi punctul central al acestei ceremonii.


Spectacol Artistic de Excepție

Artiști din municipiu, județ și din Bihor vor urca pe scenă pentru a încânta publicul. Printre aceștia se numără ansamblurile Druscelele din Bârsa, Țara Zarandului din Sebiș și Spicul Grâului din Beliu, precum și interpreții Alexandru Pop Zarandean, Sabina Dobra, frații Tica, Voichița Suba, Adi Ardelean, și formația Rapsozii Ardealului, surorile Tomele, Valentin Vadrariu, surorile Moisă, Roberta Tomșa, precum și Denisa și Dorinel Gavriluț Pîrvoni.


Organizare și Parteneri

Organizatorul Zilei Cânepii și al întâlnirii fiilor satului este Ansamblul Artistic Slătioara, coordonat de Marinela Voimerestean. Partenerii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Dezna, Asociația Composesorală și de Producție IZOI, Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad și mai multe firme.