Festivalul Părădăicilor 2024 la Macea, Județul Arad
03.07.2024

Debutul Festivalului: Concurs de Pescuit

Macea, județul Arad, va fi gazda Festivalului Părădăicilor în perioada 5-7 iulie 2024, un eveniment care promite să fie o sărbătoare plină de culoare și gusturi tradiționale. Festivalul va debuta pe 5 iulie cu un concurs de pescuit la Balta Macea, între orele 8:00 și 13:00, iar înscrierile sunt gratuite.


Activități Interactive pentru Copii și Retro Party

Pe 6 iulie, între orele 17:00 și 20:00, Parcul Central Macea va găzdui activități interactive pentru copii, derulate de voluntarii comunei Macea. Seara se va încheia cu un retro party pe platoul Căminului Cultural Macea, începând cu ora 20:00.


Expoziția Tradițională și „Festivalul Părădăicilor în Cântec”

Pe 7 iulie, în curtea Castelului Csernovics din Macea, festivalul va continua cu expoziția tradițională a produselor locale, între orele 13:00 și 23:00. Tot aici, începând cu ora 14:00, se va desfășura „Festivalul Părădăicilor în Cântec”, cu participarea unor artiști de renume precum Ghiță Munteanu, Cornel Borza, Oana Font, Alexandra Drăgan, Lucian Drăgan, Lucian Drăgan Jr., Gabi Bărsăuan, Alina Topa și alții. Vor evolua și ansambluri de dansatori din Macea și împrejurimi, precum și invitați speciali din Ungaria.


Activități Educaționale: Caravana Robo

Elementul de noutate al acestei ediții este activitatea educațională din sfera transformării digitale, organizată de Asociația Millenium Center în celebrarea a 24 de ani de activitate în domeniul tineretului. Caravana Robo va iniția copiii și tinerii în lumea programării, încurajându-i să rezolve provocări prin intermediul unui joc.


Declarații Oficiale și Susținerea Producătorilor Locali

Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a declarat că renumele părădăicilor de Macea a depășit de mult granițele județului, fiind cunoscut atât în țară, cât și în străinătate. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a reamintit că la Consiliul Județean, în fiecare zi de joi, se pune gratuit la dispoziția producătorilor locali arădeni spațiu de vânzare la căsuțele din fața Consiliului Județean, în cadrul programului Roade de Arad.


Invitație la Festival din Partea Primarului Comunei Macea

Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea, și-a exprimat mândria față de gospodarii locali, invitând pe toată lumea să participe la festival și să se bucure de produsele tradiționale și atmosfera de sărbătoare. Evenimentul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.