FCC UAV Arad a cucerit „bronzul” în LNBF! Arădencele s-au impus cu 71-65 contra Rapidului în decisivul din finala mică
21.04.2023

FCC UAV Arad a învins Rapidul cu 71-65 în meciul decisiv al finalei mici din LNBF și a încheiat sezonul pe poziția a treia. După 66-56 pentru giuleștence la Arad și 77-63 în favoarea „galben-albastrelor” în capitală, lupta pentru medaliile de bronz s-a încheiat în Sala Sporturilor „Victoria” cu un duel pe muchie de cuțit. 

Arădencele au început mai bine și au luat un avantaj de 6 puncte, dar formația oaspete a revenit treptat în joc și la finalul primului sfert diferența era de două puncte, 23-21. A doua repriză mică a fost caracterizată mai ales de ratările formației gazdă, care a mai înscris doar șapte puncte până la pauză, iar Rapidul a profitat și a trecut în avantaj, 35-31. În sfertul trei, cele două formații au mers cap la cap și înainte de ultimele 10 minute tabela arăta un avantaj minim pentru arădence, 53-52. Echilibrul a continuat și în sfertul patru, însă a fost rupt de un run de 10 puncte al „galben-albastrelor”, care avea să fie decisiv. 

Antrenorul Bogdan Bulj a tras concluziile la final: „Locul trei este bun, ținând cont de ce probleme am avut, ne-am pierdut căpitanul într-un moment foarte important al sezonului. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ea ar fi jucat în meciurile foarte importante cu Constanța și Rapid. Constanța a avansat în semifinală, dar noi am făcut două meciuri bune, în special meciul decisiv de acolo. Așa este în sport, am pierdut la acea aruncare de trei puncte. Apoi a urmat seria cu Rapidul, una dificilă, au o echipă bună. În primul meci am pierdut acasă, nu am avut timp să ne refacem din punct de vedere fizic și mental. Dar, îmi cunosc echipa, știu că au muncit mult pe tot parcursul sezonului, am știut că vom avea o șansă să învingem acolo. La București au jucat foarte bine, a fost poate cel mai bun meci din acest sezon. E normal într-un meci decisiv să ai emoții, dar cred că pentru toții fanii și pentru campionatul României acest meci a fost interesant. A fost o atmosferă frumoasă, mulțumim tuturor fanilor care au venit să ne susțină, sunt foarte importanți pentru echipa noastră. A fost un moment important în ultimul sfert, am reușit să marcăm și ne-am apărat bine ca echipă.”

Președintele Marcel Urban a reacționat și el după ultima partidă din acest sezon: „S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple în această finală mică, nu puteam să accept ca să pierdem locul trei, mi-am dorit foarte mult să ajungem în finala mare. S-a văzut ce atmosferă a fost la Constanța după meciul trei (n.r. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu 3-0 împotriva lui CSM CSU Constanța și a cucerit un nou titlu), titlul de campioană s-a decernat într-o sală foarte goală. Eu spun că adevărata finală, chiar dacă a fost o finală mică, a fost la Arad. Acesta este impactul în baschetul feminin românesc. Noi suntem un foarte bun ambasador pentru promovarea sportului de performanță și a baschetului feminin în România. Mai mult decât atât, am participat și într-o competiție europeană. Să nu uităm că totuși este podium, este o medalie pentru care le felicit pe fete. După primul meci, această medalie putea să ne scape printre degete. Le felicit pe fete și pe antrenor că au știut să se mobilizeze în momentele importante pentru a câștiga acest loc trei.”

Căpitanul formației „galben-albastre”, Brankica Hadzovic, a fost desemnată MVP-ul partidei: „După meciul de la Constanța, am fost dezamăgită, dar sunt o profesionistă, așadar mă bucur pentru această victorie. În acest sezon am avut două echipe noi, Constanța și Rapidul, care au format loturi bune, campionatul a fost mai puternic decât în sezonul trecut, din acest motiv situația a fost diferită, dar sunt fericită, o medalie este o medalie. Mă bucur că am terminat sezonul aici la Arad, în fața suporterilor noștri. În primul meci am fost foarte obosite și dezamăgite după deplasarea la Constanța, nu am aruncat bine, nu am luat cele mai bune decizii, iar aceste lucruri mici fac diferența. Dar, am fost sigură că vom învinge acolo și apoi că ne vom impune și aici, în primul meci pur și simplu nu am fost noi. Până la urmă, sunt fericită că am terminat aici și am câștigat o medalie, e important.”

Formații și marcatoare: 

FCC UAV Arad: Baptiste 16, Greene 15, Akathitou 12 (2×3), Hadzovic 11 (1×3), Pyka 9 (1×3), Bogicevic 8 (2×3), Vîrjoghe, Georgieva.

Rapid: Motley 15 (1×3), Wade 11, Ghiță 9 (1×3), Stănici (Diaconu) 9 (1×3), Neagu 6, Irimia 5 (1×3), Kraujunaite 4, Popescu 3 (1×3), Duță 3 (1×3).

FOTO: Lucian Ciobanu