Fără zboruri din şi spre Marea Britanie
21.12.2020

Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, despre care se crede că este mai contagioasă, a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. Noua tulpină a fost găsită și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a provocat îngrijorări spunând că este "foarte posibil" ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța.

Pe măsură ce numărul infectărilor cu COVID crește, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările europene "să-și dubleze măsurile de prevenție și control".

După descoperirea noii tulpini, mai multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre acestea Franța, Finlanda, Italia și Turcia.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista
țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.