Europarlamentarul Gheorghe Falcă, reales în trei comisii-cheie ale Parlamentului European
24.07.2024

Continuarea Eforturilor în Comisia pentru Transport și Turism

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a fost reales membru în Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European. În acest nou mandat, el intenționează să îmbunătățească infrastructura și să promoveze politici care sprijină inovația și sustenabilitatea în sectorul transporturilor. Falcă va pune un accent deosebit pe promovarea României ca destinație turistică de top în Europa, cu un focus pe turismul rural și ecologic, și pe dezvoltarea strategiilor pentru atragerea turiștilor pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul de vară.


Rol în Comisia pentru Petiții

Gheorghe Falcă a fost reales și în Comisia pentru Petiții, care are un rol crucial în promovarea transparenței și încurajarea participării cetățenilor în dezbaterile publice la nivel european. Această comisie permite cetățenilor să își exprime preocupările și să influențeze deciziile europene.


Activitatea în Comisia pentru Muncă și Afaceri Sociale

De asemenea, europarlamentarul arădean va continua să activeze în Comisia pentru Muncă și Afaceri Sociale. Falcă a avut o contribuție semnificativă în elaborarea Directivei privind salariul minim european și în mobilizarea investițiilor pentru crearea de noi locuri de muncă. În acest mandat, prioritățile sale includ mobilizarea investițiilor pentru crearea de locuri de muncă de calitate, promovarea mobilității echitabile a forței de muncă și atragerea de fonduri publice și private pentru sprijinirea drepturilor sociale și a incluziunii.