Eșec la ultima fază în Covasna: Sepsi Sfântu Gheorghe - UTA 1-0
16.04.2022

UTA a pierdut cu 1-0 în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din etapa a cincea a play-out-ului din Liga 1. Mihai Bălașa a marcat singurul gol al partidei de pe Sepsi Arena, chiar la ultima fază, cu un șut din 7 metri în urma unei centrări din corner a lui Eder Gonzalez. Utiștii au avut ocazii importante într-o primă repriză echilibrată, dar covăsnenii au dominat clar în partea secundă și au reușit să obțină cele trei puncte.


Chiar dacă nu s-a marcat, prima repriză a fost destul de spectaculoasă, cu ocazii mari de poartă pentru ambele formații. UTA a început mai bine și a ratat prima șansă a meciului, în minutul 12, când Ubbink a recuperat un balon în jumătatea adversă și i-a pasat lui Cardoso, dar șutul de la 18 metri al atacantului utist a trecut pe lângă poartă. După alte două minute, Miculescu a purtat o acțiune în partea dreaptă, a câștigat duelul cu Dumitrescu și i-a centrat excelent lui Otele, dar nigerianul a ratat complet preluarea în poziție de singur cu portarul și faza s-a stins. Sepsi a avut prima ocazie în minutul 17, când Ashkovski a profitat de o greșeală a lui Medjimorec și a pătruns până la 12 metri, de unde a tras la poartă, dar Iacob a respins în corner. Pe finalul reprizei, Sepsi a lovit de două ori bara în decurs de cinci minute: Ștefănescu a tras de la 20 de metri în stâlpul din stânga lui Iacob, iar Tudorie a trimis cu capul în transversală. Totuși, ultima situație din prima parte a aparținut UTA-ei, în minutul 45: Dangubic a scăpat în partea dreaptă și a întors pentru Miculescu, însă șutul trimis de golgheterul UTA-ei a fost deviat de un adversar și mai apoi respins în corner de portarul Niczuly. 


În partea a doua, Sepsi a controlat jocul fără drept de apel şi a ratat mai multe ocazii importante, majoritatea din faze fixe. De trei ori, fundașul central Bălașa a scăpat din marcaj la astfel de faze și a trimis cu capul spre poarta lui Iacob, însă de două ori a trimis peste, iar la a treia Otele a reușit să respingă. Tudorie a irosit și el două faze, nereușind să își cadreze șuturile, deși se afla în poziție bună. Covăsnenii au cerut de două ori lovitură de la 11 metri, acuzând un fault al lui Batha, respectiv un henț comis de Otele, însă „centralul” Feșnic nu a acordat vreun penalty. La ultima fază a meciului, un nou corner, Bălașa a scăpat din marcajul lui Medjimorec și a trimis un șut imparabil din 7 metri, sub bara porții lui Iacob, iar Sepsi a obținut o victorie meritată după cum a arătat repriza secundă a disputei. UTA nu a mai existat din punct de vedere ofensiv după pauză, iar situația din clasament începe să devină una problematică.


Ionuț Badea a vorbit la finalul meciului: „Chiar am început bine repriza a doua, după care n-am mai reușit să ținem posesia în treimea medie și să ajungem mai des în treimea adversă. Apoi, lucrurile s-au îndreptat către o luptă surdă, cu mingi mai lungi, densitate mai mare, pe care în final Sepsi a câștigat-o in extremis. E o situație destul de dificilă pentru noi în momentul de față, pentru că atunci când nu reușești să câștigi o partidă, lupta te duce până la final pentru a salva un punct și cam așa a fost istoria acestui meci. Dacă e să mă uit la Medjimorec la faza golului, în primul rând a fost fault. El lovește mingea în afara terenului și la alunecarea la care a fost supus, ar fi trebuit să se dea un fault. Au fost mai multe situații pe care le-am înregistrat astăzi, dar nu mă leg absolut deloc de Horațiu Feșnic, este un arbitru bun și sunt convins că greșelile pe care le-a făcut astăzi, dacă le-a făcut, îl vor ajuta să fie mai bun pe viitor. Lucrurile s-au dus către o luptă la mijlocul terenului și ambele formații au încercat să dea lovitura, pentru Sepsi a fost acel corner pe final și rămâne pentru noi dezamăgirea că, în urma unei lupte pe care ar fi trebuit să o ducem până la capăt, nu am luat nici un punct. Moral, evident că în momentul de față ne gândim la ce e sub noi. e mai greu să te gândești la ce e deasupra, se pot întâmpla însă multe lucruri. Speram într-un rezultat bun astăzi ca să putem reveni din nou în lupta pentru primele două locuri, dar, din păcate, nu am reușit, așa că ne uităm sub noi și vrem să ținem, cât se poate, toate echipele sub noi. Nu are o ciclicitate anume încât să ne pună pe gânduri, să spunem că nu putem câștiga în deplasare. Astăzi, dacă în prima repriză fructificam măcar una dintre cele trei situații clare, deja vorbeam despre o altă partidă. Nu are nici o relevanță această statistică.”


Arădenii rămân cu 26 de puncte, patru în plus față de Chindia, formație aflată pe primul loc de baraj. În următoarea etapă, „roș-albii” vor juca pe teren propriu sâmbătă, de la ora 13:30, chiar împotriva echipei din Târgoviște.


Formații:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, A. Gonzales, M. Ștefănescu – Bărbuț, A. Tudorie, Ashkovski (Dragomir 87). Rezerve neutilizate: Gedo - Damascan, Fofana, Fulop, Golofca, Ispas, Tincu, Vașvari. Antrenor:  Cristiano Bergodi

UTA: F. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov (Baravykas 62) – Ubbink (Matei 71), Batha, Vorobjovas – Miculescu, Cardoso (Dangubic 35), Otele. Rezerve neutilizate: Balauru – Laukzemis, Pătlăgică, Dima, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mircea Orbuleț (București), Florian Vișan (Galați). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București)


FOTO: Digi Sport