Eșec drastic la Pitești: FC Argeș - UTA 4-1
27.04.2021

UTA a cedat cu 1-4 în deplasare contra lui FC Argeș, după un meci destul de echilibrat, în care gazdele s-au remarcat prin execuții senzaționale.


„Roș-albii” au deschis scorul în minutul 10, când Roger a pasat lung, Petre a deviat cu capul pentru Albu, iar acesta a trimis din voleu în plasa laterală a porții argeșene. Petre putea să dubleze avantajul UTA-ei la următoarea fază, dar șutul său a fost respins de pe linia porții de Mușat. Grecu a egalat pentru gazde în minutul 15, cu un șut superb, la vinclu, după o pasă cu călcâiul primită de la Malele. 


Argeşul a preluat conducerea în minutul 39, prin Drăghici. Juniorul gazdelor a trimis din foarfecă, iar balonul l-a lovit pe Ilie și a intrat în poartă.

În partea secundă, UTA a căutat egalarea, dar s-a apropiat rar de poarta lui Greab, cea mai importantă ocazie aparținându-i lui Shlyakov, cu un șut-centrare care i-a pus probleme portarului gazdelor. Pe final, piteștenii s-au distanțat pe tabelă: 3-1 s-a făcut în minutul 88, când Dumitru a câștigat un duel aerian cu Shlyakov la centrul terenului, a scăpat singur cu Iacob și l-a lobat perfect pe portarul UTA-ei. După două minute s-a făcut 4-1, golgheterul Malele marcând cu un șut în cros.


Tehnicianul Laszlo Balint a vorbit despre partida de pe stadionul „Nicolae Dobrin”: „E o înfrângere foarte dureroasă pentru că știam ce ne așteaptă, am început meciul bine, am făcut o primă repriză destul de bună, dar atunci când nu ești eficient, fotbalul te pedepsește. Am început bine, am dat gol, am preluat conducerea, adversarul ne-a egalat cu un eurogol, bravo lor, iar din punctul meu de vedere dezechilibrul s-a produs când am luat golul doi, pe o superficialitate care nu ar trebui să existe la acest nivel. În a doua repriză degeaba am încercat, adversarul a fost periculos de fiecare dată când a vrut, lucru de neînțeles pentru mine, din păcate suntem într-o perioadă în care meciurile se succed cu repeziciune și foarte mulți din vestiar trebuie să se trezească, pentru că dacă nu vom ajunge într-o zonă pe care dorim să o evităm.”


Arădenii rămân cu 25 de puncte după înfrângerea de la Pitești, șase mai multe decât primul loc de baraj, ocupat de Viitorul Constanța, În următoarea etapă, UTA primește vizita Chindiei, sâmbătă, 1 mai, de la ora 15:00.