Erou român, omagiat la New York!
13.11.2020

Are doar 23 de ani, este poliţist de frontieră la Curtici şi a salvat până acum cel puţin 90 de oameni. 

Vorbim despre Robert Bagdi, un tânăr originar din Oradea, a cărui chip a fost proiectat pe panourile publicitare din Times Square, New York.

Televiziunea Arad l-a contactat pe tânărul poliţist de frontieră pentru a-i afla povestea.

Reporter TV Arad: Cum de ai decis să devii donator permanent? Ce te-a determinat să faci acest lucru? 

Robert Bagdi: Nu ştiu, a fost pur şi simplu aşa spontan. M-am dus prima dată, doamna de acolo de la Centrul de Tranfuzie m-a convins să donez, adică să fac plasmafereză de trombocite, după care totul a decurs de la sine. Am ajuns la a doua transfuzie, a treia, a patra, şi tot aşa până la a 21-a, în momentul de faţă. 

Reporter TV Arad: Dacă ar fi să le transmiţi un mesaj celor care acum încep să doneze sau celor care încă nu au făcut-o, ce mesaj le-ai transmite?

Robert Bagdi: Nu doar celor care acum vor să înceapă să o facă sau nu doar celor care vor să păşească pe uşa Centrului de Transfuzie, ci tuturor aş vrea să le transmit că să îşi facă curaj şi să meargă acolo, pentru că nu toată lumea poate dona, însă toată lumea poate încerca să doneze. Într-adevăr, multă lume poate nu o să îndeplinească criteriile privind donarea de sânge, dar măcar să încerce să facă o faptă bună. Pentru că eu consider că este foarte important acest lucru având în vedere că e la mijloc viaţa celor bolnavi. Cei care au nevoie de sânge sunt într-o destul de gravă. Trebuie ca lumea să înţeleagă că vieţile celor bolnavi stau în mâinile noastre. Aşa că îi îndemn să îşi facă curaj şi să meargă să doneze.

Robert a devenit cunoscut datorită campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. 

Din 2017 încoace este donator permanent, iar numai în ultimii doi a donat peste 9 litri de sânge şi a reuşit să salveze viaţa a 90 de persoane.

Recent, povestea lui Robert a fost prezentată printr-o postare publicată pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne.