„Emigrant Blues”, ”Țestoasa roșie” și „Mo”, la CInema Arta
09.10.2019

Luna octombrie continuă într-un ritm alert la cinema Arta, iar pentru acest week-end vă propunem trei filme provocatoare: „Emigrant Blues”, ”Țestoasa roșie” și „Mo”.

Emigrant Blues, un road movie în 2 1/2 capitole va fi proiectat vineri, 11 octombrie, ora 19, în premieră, în cinematograf și îl vom avea alături pe Claudiu Mitcu, unul dintre regizorii documentarului, pentru o discuție cu publicul. „Emigrant Blues” propune o interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa secolului XXI. Cu imaginea drumului în prim-plan, filmul este construit ca un road movie atipic, un ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agențiilor de turism.

Țestoasa roșie/La tortue rouge este peliculă care va rula sâmbătă, 12 ocotmbrie, ora 18, în cadrul programului „Filme pentru întreaga familie”. Filmul este regizat de Michael Dudok de Wit, regizor care a primit un Oscar şi un premiu BAFTA pentru „Cel mai bun scurtmetraj de animaţie” (Father and Daughter, 2000). „Ţestoasa Roşie” (La Tortue Rouge) este primul lungmetraj al acestui regizor şi urmăreşte firul epic al momentelor marcante din viaţa unui om. Scenariul este realizat din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de ţestoase, crabi şi păsări.

Încheiem periplul cinematografic duminică, 13 octombrie, ora 19, când vă dăm întâlnire la proiecția filmului „Mo”. Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, „Mo”, prezentat în avanpremieră la TIFF, a fost primit cu căldură atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate. Filmul a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, unde a fost selectat în competiţia oficială - programul Work in Progress al secțiunii CineLink, și se află, de asemenea, și în selecția competiției Festivalului de Film de la Cairo.