Egal spectaculos într-o atmosferă superbă: UTA - Rapid 2-2
11.09.2021

Împinsă de la spate de un public minunat, UTA a revenit de la 0-2 şi a obţinut un egal împotriva Rapidului, 2-2. Fostul utist Albu a realizat „dubla” în prima parte, dar reușitele semnate de Hora și Antal au adus un punct „roș-albilor”.

Prima parte a aparţinut aproape în totalitate oaspeţilor. Fostul utist Alexandru Albu a deschis scorul în minutul 16 cu o lovitură de cap după un corner executat de Sefer. Patru minute mai târziu, mijlocaşul central a punctat din nou, de această dată cu o execuţie din lateral, deviată de Vorobjovas. Mai apoi, Albu a avut ocazia să realizeze hat-trick-ul, dar Iacob a intervenit bine în două rânduri şi scorul a rămas 0-2 până la pauză.

Inspirată şi de schimbările făcute de Laszlo Balint, UTA s-a trezit la viaţă în repriza a doua. După câteva ocazii ratate la poarta lui Moldovan (printre care şi o bară a lui Hora), "roş-albii" au redus din diferenţă în minutul 82, când Dandea l-a faultat în careu pe Hora, iar experimentatul atacant a transformat lovitura de la 11 metri. După doar trei minute a sosit şi golul egalizator: Ubbink a combinat cu Roger, brazilianul a centrat în careu, de unde Antal a înscris. Utiştii au căutat şi golul victoriei împotriva unei echipe căzute a Rapidului, care practic nu a existat în partea a doua, dar nu au mai reuşit să înscrie, iar partida s-a încheiat la egalitate.

În următoarea rundă, UTA se deplasează la Sfântu Gheorghe pentru meciul cu Sepsi, care se va disputa duminică, 19 septembrie, de la ora 16:00.