Dublă pentru Adi Petre în 20 de minute
10.10.2019

Selecționata României de tineret a obținut o victorie importantă în această seară în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2021. Pe ”Ilie Oană” din Ploiești, elevii lui Mirel Rădoi s-au duelat Ucraina, formație care a cucerit titlu mondial în urmă cu 4 luni. Dennis Man, fostul atacant al UTA-ei, și Răzvan Oaidă, au fost titluari în echipa României, în vreme ce Adrian Petre, fostul lor coleg de la generația 1998 a Atletico Arad a început pe banca de rezerve. După o prima repriză palidă, tricolorii s-au întors mai montați de la cabine și au deschis scorul prin Olimpiu Moruțan, care a finalizat o centrare excelentă a lui Boboc. 

Adrian Petre a fost aruncat în luptă la scorul de 1-0 și a fost eroul finalului de meci. Mai întâi a punctat  cu multă șansă după o reluare a lui Valentin Mihăilă, iar mai apoi a închis tabela în prelungiri după o acțiune individuală superbă, în care s-a distrat cu apărarea ucraineană. 

Cu victoria obținută, România acumulează 3 puncte și se pregătește de confruntarea cu Irlanda de Nord care va avea loc la Voluntari peste 4 zile. 

România: Vlad-Boboc, Chindriș, Pașcanu, Velisar-Oaidă, Băluță, Moruțan-Drăguș, Ganea, Man. Au mai evoluat: Petre, Marin, Mihăilă și Olaru. 

Ucraina: Bilyk-Popov, Cheberko, Bykov-Milovanov, Lednev, Chekh, Shaparenko, Dubinchak-Rusyn, Topalov. Au mai evoluat: Alibekov, Mudryk, Tsitaishvili, Supriaha.