Două puncte pierdute la ultima fază: UTA - Rapid 1-1
18.12.2022

UTA a remizat cu Rapid pe Arena "Francisc Neuman", scor 1-1, în etapa 21 din Superligă. Philip Otele a marcat pentru arădeni înainte de pauză, iar Marko Dugandzic a egalat din penalty în al şaptelea minut al prelungirilor.

Începutul de meci a aparṭinut fanilor utişti, care au umplut careul lui Iacob cu role de hârtie. Jocul s-a reluat după aproximativ ṣase minute, iar oaspeṭii au avut o primă ocazie prin Ioniṭă, al cărui şut a fost respins de Iacob. UTA a deschis scorul în minutul 40, prin Philip Otele, care a urmărit o minge trimisă de Ubbink şi a introdus balonul în plasă după o nesincronizare între Belu şi portarul Moldovan. "Roş-albii" au mai avut o ocazie mare în prelungirile primei părṭi prin Isac, al cărui şut a fost respins de sub bară. 

Otele putea face 2-0 în debutul reprizei a doua, dar şutul său a trecut puțin pe lângă. Până la final ocaziile mari au lipsit, dar giuleştenii au reuşit să egaleze la ultima fază. În minutul patru al prelungirilor, Maxim l-a faultat în careu pe Dragoş Grigore, iar arbitrul Marcel Bîrsan a acordat penalty, decizie confirmată în urma unei verificări îndelungi din camera VAR. Marko Dugandzic a transformat lovitura de la 11 metri şi Rapidul a plecat cu un punct nesperat de la Arad.

„Suntem mai mult decât dezamăgiți, mai mult decât frustrați, am fost la câteva secunde de o victorie extrem de importantă pentru noi, o adevărată gură de oxigen, atât pentru noi, cât și pentru suporteri. Cred că în această seară, pentru noi cel puțin, fotbalul și-a arătat cu adevărat fața nedreaptă, pentru că meritam cu prisosință să câștigăm acest joc. Băieții au fost admirabili, trebuie să îi felicit, au lăsat totul pe teren. Am văzut în vestiar lacrimi de frustrare, de furie. Și pentru mine e un moment greu de gestionat, pentru că am avut foarte mare încredere că putem obține victoria în această seară, Cred că dacă se termina acea fază, se fluiera finalul, e foarte frustrant pentru mine. Grupul de jucători are încredere, se demonstrează antrenament după antrenament şi meci după meci potențialul, dar e adevărat că nu e ușor să faci față presiunii clasamentului, a rezultatelor. Eu sunt convins că vor veni și meciuri când fotbalul își va arăta fața frumoasă, norocoasă pentru noi, e nevoie și de noroc. La Cluj puteam marca două goluri în prima parte și cu siguranţă repriza a doua s-ar fi desfășurat sub cu totul alte auspicii. Astăzi am marcat, am mai avut câteva situații de a marca. În repriza a doua, chiar dacă Rapidul a avut mai mult inițiativa, nu ne-au pus mari probleme. Din păcate a intervenit acea imprudență, nici nu știu cum să îi spun, din partea unui copil, nu putem să îl învinovățim.” a declarat Laszlo Balint la finalul întâlnirii.

A fost ultimul meci al anului pentru "roş-albi", care vor reveni pe teren în Superligă în weekend-ul 20-22 ianuarie, cu o partidă împotriva celor de la FC U Craiova.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhllari, Dobrescu – Isac, Cascini (86 Anton) – R. Pop (86 C. Maxim), Ubbink, Otele (78 Jobello) – Keseru (60 Postolachi). Rezerve neutilizate: Balauru – Cibi, Șteau, Godwin, M. Bota. Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: H. Moldovan – Belu (78 Onea), Săpunaru, Grigore, J. Morais – Albu (45+6 Crepulja), Ciobanu, Emmers – Pănoiu (60 Sefer), Dugandzic, Al. Ioniță II (78 Al. Stan). Rezerve neutilizate: Drăghia – C. Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, G. Gheorghe. Antrenor: Adrian Mutu

Arbitri: Marcel Bîrsan și Radu Ghinguleac (ambii din București) – Mihai Marica (Bistrița).

Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Camera VAR: Horațiu Feșnic și Alexandru Cerei (din Cluj)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Satu Mare)

Observator LPF: Iulius Nemțeanu, din Ghermănești (Ilfov).