Două nume noi la UTA
23.05.2019

Laszlo Balint va fi noul antrenor al UTAei. În cadrul unui eveniment susţinut de clubul arădean la un hotel din centrul oraşului, Balint a fost prezentat oficial ca viitorul tehnician al grupării alb-roşie din sezonul viitor. Acesta va veni însotit de staff-ul cu care a lucrat în acest sezon la Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucureşti, care îi cuprinde pe Cezar Zanfir, antrenor secund, Alexandru Radu, preparator fizic, şi Gabriel Vasiliu, antrenor cu portarii. Staff-ul va mai cuprinde şi un nume din Arad, care să se ocupe de partea de metodică şi analiză.


UTA ocupă un loc special în inima mea, pentru că am petrecut o perioadă frumoasă aici și am amintiri plăcute. Acestea sunt legate în primul rând de suporterii acestei echipe, de căldura cu care a fost înconjurată echipa în acea perioadă. Sunt convins că la fel se va întâmpla și acum, pentru că știu foarte bine ce înseamnă UTA pentru oraș, pentru suporteri, pentru toată lumea care se pricepe la fotbal.”, a declarat proaspătul antrenor al UTA-ei.


Cât despre obiectivul formaţiei în sezonul viitor, Balint a declarat următoarele:


Din punct de vedere profesional, UTA e o provocare mare pentru mine, ținând cont de tradiția echipei, de istoria sa și de pretențiile care sunt aici. Vin cu gândul de a munci, poate mult mai mult decât am făcut-o până acum și de a încerca să obțin maxim din ce se va putea obține sezonul următor.”


În cariera sa de antrenor, Laszlo Balint a condus ca principal, printre altele, Sportul Snagov, Metaloglobus Bucureşti şi ASA Targu Mures, iar ca „secund” a fost pe banca echipei sale de suflet, FC Braşov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1.


Primul nume care va ajunge alături de Laszlo Balint la Arad este Florin Iacob. Portarul în vârsta de 25 de ani va semna în vara acestui un an un contract cu UTA, și este unul dintre jucătorii cu care Balint a lucrat cel mai mult în carieră. Cei doi au colaborat la ASA Târgu Mureş, Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucuresti, iar impresarul său este fostul atacant al UTAei, Bogdan Apostu.

“La fel ca și mine, a semnat doar pe 5 luni în momentul în care am ales să mergem la Metaloglobus. Este adevărat, în proporție destul de mare cred că poate fi considerat jucătorul UTA-ei.”, a precizat Balint.

Lotul alb-roşu se va reuni sub comanda noului tehnician, cel mai probabil, pe data de 25 iunie.


Foto: uta-arad.ro