Distincții de Zilele Aradului
23.07.2024

Recunoașterea Contribuțiilor în Fotbal


Mircea Rednic și Dennis Man sunt cele două personalități importante ale fotbalului românesc ce urmează să fie recunoscute pentru contribuția lor semnificativă la imaginea Aradului. Proiectul de hotărâre privind conferirea acestor titluri și distincții a fost pus la transparență de Primărie, în cadrul "Zilelor Aradului 2024".


Mircea Rednic

Mircea Rednic, actualmente antrenor al echipei UTA Arad, este un fotbalist și antrenor român de renume. Sub conducerea sa, echipa arădeană de fotbal a demonstrat o îmbunătățire vizibilă a performanței, încheind sezonul trecut al Superligii pe primul loc în play-out. Rednic este foarte apreciat și iubit de arădeni, atât pentru performanțele sale profesionale, cât și pentru dedicarea sa față de echipă.


Dennis Man

Dennis Man, parte a echipei naționale a României, a avut o prestație remarcabilă la EURO 2024. El a contribuit decisiv la golurile României și a fost inclus în echipa ideală a etapei. Man și-a început cariera de fotbalist la clubul CS Vladimirescu, fiind acum un model de succes pentru tinerii fotbaliști.


Alte Distincții

Titlul de Cetățean de Onoare

Proiectul prevede conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Arad prof. univ. dr. Octavian-Marius Crețu, un medic chirurg și personalitate academică renumită.


Titlul Pro Urbe

Pe lângă Mircea Rednic și Dennis Man, titlul Pro Urbe va fi acordat consulului onorific al Italiei, Roberto Sperandio.


Titlul de Excelență

  • Literatură: Scriitoarea Maria Toth
  • Arte Vizuale: Artiștii plastici Linda Barakasz, Adriana Chiriță și Diana-Roxana Segiuță-Popa
  • Artă Dramatică: Actorul Radu Cazan
  • Învățământ: Istoricul Antoniu Martin și profesorul Francisc Schmidht
  • Mass-media (post-mortem): Cronicarul sportiv Ovidiu Păcurariu
  • Sport: Antrenorii Cristian Păcurar și Radu-Ioan Săbău

Diplomă de Onoare

Fotograful Daniel Boca va primi diploma de onoare pentru creația artistică prin care a făcut vizibil patrimoniul imobil al Municipiului Arad.

Aceste distincții reflectă recunoașterea și aprecierea contribuțiilor semnificative ale acestor personalități la dezvoltarea culturală și sportivă a orașului Arad.