Descoperirea Tehnologiei din Imperiul Roman
24.04.2024

Cu sprijinul Consiliului Județean Arad și în colaborare cu Muzeul Leonardo da Vinci din Florența, Complexul Muzeal Arad a deschis o expoziție internațională impresionantă intitulată „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”.


Explorarea Inovațiilor Antice

Publicul, în special copiii, va avea oportunitatea să exploreze invențiile din Antichitate prin intermediul a 40 de exponate care prezintă mașinării inovatoare utilizate în luptă, tehnică militară și tehnologie civilă din perioada Imperiului Roman. De asemenea, vor putea admira armuri impresionante purtate de soldați și gladiatori celebri, reconstituite de artizanii și specialiștii de la Museo Le Macchine di Leonardo da Vinci din Florența, Italia.


Bogăția Elementelor Expoziționale

Expoziția include și o varietate de elemente vestimentare, precum uniforme purtate de soldați, tunicile din mătase, dar și alte obiecte vestimentare specifice femeilor romane.


Prețuri si Perioada Expoziției

Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” poate fi vizitată în noul spațiu expozițional din Palatul Cultural (intrarea dinspre Piața George Enescu), în perioada 24 aprilie – 24 iunie 2024, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00. Taxa de intrare este de 11 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari, 2 lei pentru preșcolari, elevi și studenți, iar grupurile organizate pe bază de protocol beneficiază de o taxă de intrare de 1 leu.