Descoperire Șocantă la Frontieră: 47 de Cetățeni Străini Ascunși în TIR-uri
05.04.2024


Polițiștii de frontieră arădeni au depistat un grup de 47 de imigranți ascunși în două vehicule de transport


Conform Poliției de Frontiera în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni, un român și un turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, confecții metalice și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Franța.


Cetățenii proveniți din diverse țări, inclusiv Bangladesh, Siria și Pakistan, încercau să treacă ilegal frontiera


În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în semiremorcă, printre bunurile transportate, respectiv, într-un locaș special amenajat în partea din față a semiremorcii (perete dublu), în total, 47 cetățeni străini.


Autoritățile demarează investigații pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei


Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, Siria, Pakistan, Sri Lanka, Irak și Afganistan, unii dintre aceștia fiind intrați legal, iar alții fiind solicitanți de azil în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.