Dennis Man, pe teren într-un meci fabulos!
21.06.2019

Anglia și România au oferit cea mai spectaculoasă partidă a Campionatului European de tineret! Pe 22 iunie, România învingea Anglia la Cupa Mondială din 1998, cu un gol marcat în minutul 90 de Dan Petrescu, iar 2 ani mai târziu, pe 20 iunie 2000, tricolorii au bătut Anglia la Campionatul European, cu un penalty transformat în minutul 88 de Ionel Ganea.

21 iunie 2019 marchează o nouă pagină de istorie în fotbalul românesc. Selecționata U21 s-a impus cu 4-2 în fața Angliei, selecționată care a trimis în teren foști campioni mondiali și europeni de tineret în anii precedenți. După o primă repriză în care marile ocazii le-au aparținut româniilor, prin Ivan și arădeanul Dennis Man, actul secund a avut un fir narativ interzis cardiacilor. Până în minutul 76, scorul era alb, un rezultat care îi era suficient României, însă inutil pentru britanici. Inspirația lui Mirel Rădoi s-a chemat Florinel Coman, colegul lui Man de la FCSB. Introdus în teren în minutul 63, în locul lui Ivan, brăileanul a avut nevoie de 10 minute pentru a-și pune amprenta pe partidă: la o diagonală a lui Dragomir, deviată de Pușcaș, Coman a preluat și a driblat scurt, iar Kenny l-a faultat în careu. Penalty-ul a fost transformat de Pușcaș, iar de aici s-a declanșat nebunia. Gray a egalat cu un șut senzațional, Ianis Hagi i-a adus pe tricolori în avantaj după o acțiune care a adus aminte de tatăl său, dar englezii au revenit prin Abraham.

Finalul de partidă i-a aparținut lui Florinel Coman, dar un aport important l-a avut și portarul-căpitan, Ionuț Radu. În minutul 85, un șut cadrat al "7"-ului tricolor a fost scăpat în plasă de portarul Henderson, iar în prelungiri, același fotbalist, a prins un trasor care l-a lăsat spectator pe goalkeeperul celor de la Manchester United. 

S-a terminat Anglia-România 2-4, iar suporterii naționalei sunt îndreptățiți să viseze cu ochii deschiși. Un singur hop a mai rămas de trecut în această grupă, Franța, într-un duel care se va disputa pe 24 iunie.  

Foto: Uefa.com