David Miculescu, prezentat oficial la FCSB! „Visul s-a îndeplinit”
01.08.2022

David Miculescu este noul jucător al FCSB-ului! Fostul „decar” al UTA-ei a semnat luni contractul cu vicecampioana României și a fost prezentat oficial. „Pentru mine e un transfer foarte important, pentru că am ajuns la FCSB, o echipă care se luptă la titlu. Am venit aici să demonstrez și sper să îi fac mândri pe toți. Am ales FCSB pentru că aici mi-am dorit eu să ajung de mai mult timp, iar visul s-a îndeplinit” a declarat Miculescu.


Bucureștenii au activat clauza de 1,7 milioane de euro din contractul mijlocașului cu UTA, însă doar 60% din sumă va rămâne la clubul arădean, restul urmând a se duce la familia fotbalistului și la impresarul acestuia. 


Miculescu a ajuns în 2016 la juniorii UTA-ei, după ce trecuse pe la Electrica Timișoara, Academia Hagi și Regal Sport București. După doar un an, Cristian Todea i-a oferit debutul la prima echipă într-un meci de Liga a II-a cu Olimpia Satu Mare, la vârsta de doar 16 ani și 4 luni, iar începând din 2018 a devenit un jucător important al „roș-albilor” în divizia secundă sub comanda regretatului Ionuț Popa, unde a strâns peste 30 de prezențe.


În 2020 a promovat în Liga 1 alături de UTA, el fiind unul dintre cei cinci fotbaliști din acel lot care au început și acest sezon la Arad, alături de colegii de generație Damian Isac și Denis Hrezdac și de portarii Florin Iacob și Dragoș Balauru.


În prima divizie, Miculescu a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai UTA-ei, marcând 12 goluri în 66 de partide. În sezonul precedent, a fost chiar golgheterul arădenilor, cu opt reușite.


Antrenorul UTA-ei, Ilie Poenaru, a reacționat după confirmarea transferului: „E un jucător care ne va lipsi, dar nu avem ce să facem. Era momentul ca el să facă pasul la alt nivel. David a demonstrat că merită să joace la un nivel bun. Știam de clauza lui de reziliere, știam de când am venit la echipă, știam că în momentul în care va veni o ofertă el va pleca. Conducerea m-a anunțat de acest aspect și mi-a pus în vedere să am grijă și să îmi aduc în acea poziție under, să caut underi în academie sau în altă parte. Noi ne-am pregătit, îl avem pe Raul Șteau, dar și alți copii buni, Rareș Pop, Negoescu, îl avem și pe Isac în zona centrală, deci nu rămânem chiar descoperiți.”