Conferința Internațională "Sfântul Martin, precursor al Ordinelor Creștine Cavalerești"
20.04.2024

O premieră cu semnificație istorică

Prima ediție a Conferinței Internaționale "Sfântul Martin, precursor al Ordinelor Creștine Cavalerești" va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în sala "Regele Ferdinand" a Primăriei Municipiului Arad. Organizat de Asociația "Ordinul Suveran Templier Sfântul Martin" Arad, evenimentul reprezintă un moment deosebit pentru comunitatea locală și pentru toți cei pasionați de istorie și spiritualitate.


Oameni, valori și tradiții

Sfântul Martin este figura emblematică a dăruirii, modestiei și altruismului, recunoscut ca model de referință în istoria omenirii. Ca patron al soldaților, săracilor și celor nedreptățiți, el rămâne o sursă de inspirație pentru generații întregi. Conferința își propune să exploreze aspecte legate de reprezentările imagologice, culturale și istorice din Valea Mureșului, cu accent pe Drumul Sării, Semnele Creștinismului Timpuriu, Sfântul Martin și cavalerismul, precum și mănăstirile benedictine și cisterciene.


Program bogat și diversificat

Agenda conferinței include prezentări și dezbateri relevante, lansări de carte și un intermezzo muzical susținut de tenorul Sorin Lupu de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, alături de Corul "Eutherpe" al Colegiului de Arte "Sabin Drăgoi" Arad. Pentru detalii complete privind programul și subiectele abordate, vizitați site-ul oficial al evenimentului: https://conferinta-sf-martin.ro/.


Invitație la descoperire

Vă invităm să fiți alături de noi în această zi deosebită, pentru a explora trecutul, prezentul și viitorul prin prisma valorilor nobleței și curajului, fundamentale pentru cavalerism și umanitate. Întâlnirea are loc vineri, 26 aprilie 2024, începând cu orele 10:00, în sala "Regele Ferdinand" a Primăriei Municipiului Arad.