Coloane de camioane la ieșirea din țară
06.04.2021

Coloane de camioane așteaptă la ieșirea din țară în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria care permit tranzitarea mașinilor mai mari de 7,5 tone. Cel mai mult, 6 ore, s-a așteaptă în județul Arad, la Vărșand și Nădlac 2 autostradă, în acest caz camioanele fiind parcate chiar pe banda de urgență a autostrăzii, iar coloana de camioane a ajuns chiar la mai bine de 30 de km.

În toate vămile se lucrează la capacitatea maximă a fiecărui punct și ținând cont de numărul de echipaje ungare disponibile pentru că verificările se fac în comun, dar șoferii se plâng că așteaptă mai mult de 6 ore.

Conform aplicaţiei de trafic de pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul foarte mare de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară și din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale, la care se adaugă controalele suplimentare făcute decătre polițiștii de frontieră din Ungaria, care caută migranți.

De alfel, mii de camioane au trecut frontiera doar în primele ore de la ridicarea restricțiilor.

Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care s-au aplicat de încă de joi seara.  Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară în condiţii normale.

Polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a Poliției de Frontieră și să se îndrepte către punctele în care timpii de așteptare sunt cei mai mici.