Coletele trimise prin Poşta se vor ridica prin cod poştal unic
23.08.2022

Fiecare român va avea un cod poștal unic, iar codurile poștale actuale împărțite pe localități, străzi sau cartiere, vor dispărea. Posta Romana va implementa o rețea de cutii poștale digitale prin care oamenii pot ridica coletele fără să mai depindă de programul poștei sau al poștașilor. Proiectul este deja în curs de derulare, iar la începutul anului următor va începe procedura de testare.In acest sensa vor fi achizitionate 3.000 de cutii poștale digitale și 75 ghișee poștale.

Cutiile poștale digitale sunt o soluţie de procesare pentru distribuirea de colete, cu sau fără ramburs, ele fiind accesibile clienţilor în regim auto servire, non-stop. Destinatarii pot să-şi ridice coletul oricând doresc. Avizarea clienţilor care au de ridicat un colet se va face prin sms sau e-mail. În plus, destinatarii pot face plata direct la POS-ul integrat pe care-l posedă cutia digitală.
Poşta Română a lansat proiectul în urmă cu o lună, pe 22 iulie 2022, la Cluj-Napoca, prin primele cutii poştale digitale. Și în București și în județul Ilfov există deja două cutii poștale digitale din luna iulie.