Clădire prăbuşită în centrul Aradului
02.10.2019

Plafonul dar şi unul dintre pereţii unui imobil s-au prăbuşit azi în plină zi. Din fericire cei câţiva muncitori care lucrau la repararea imobilului nu au fost prinşi sub dărâmături. Aceştia executau lucrări de izolare a interiorului, când la un moment dat s-a auzit o bubuitură puternică.

Casa situată pe strada Gheorghe Lazăr, în vecinătatea Teatrului Vechi a fost cumpărată recent cu suma de 50 de mii de euro. Proprietara a început lucrările de consolidare, numai că actele de Primărie nu au venit în timp util. În această situaţie femeia s-a gândit ca ar fi bine să izoleze interiorul casei, afectate de igrasie, pentru că pentru că aceste lucrări nu necesitau avize.

Primăria cunoaşte situaţia imobilelor din zona protejată. Deşi sunt clădiri istorice, starea de degradare accentuată, le duce în pericolul prăbuşirii

Reprezentanţii Primăriei au identificat anul acesta, în prima etapă 677 de clădiri cu probleme, iar în cea de a doua, alte 393 de imobile degradate. Pentru fiecare au fost trimise somaţii numai că în multe dintre imobile situaţaia este dificilă. Vorbim despre clădiri istorice cu apartamente ai căror proprietari ori nu locuiesc în Arad, ori le-au abandonat, sau care aparţin unor persoane vârstnice care nu îşi permit co-finanţarea unei reabilitări.