Certificatele ITP şi asigurările auto nu se prelungesc!
26.03.2020

Documentele de identitate şi auto care expiră în perioada stării de urgenţă vor rămâne valabile şi pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă. 

Ordonanța militară prevede că permisele de conducere pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență. De asemenea, acest lucru este valabil și pentru acte precum cartea de identitate sau pașaportul.

Este valabil şi pentru documentele auto precum permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere. În schimb Inscpecţia Tehnică Periodocă nu se prelungeste. la fel, nici asigurările auto nu se prelungesc pe perioada stării de urgenţă. 

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată - fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă, conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3.