Centura est cu fonduri europene
18.11.2020


Proiectul Centurii de Est a municipiului Arad a fost depus spre finanțare din fonduri europene! În luna august, a fost semnat la Arad parteneriatul dintre Consiliul Județean și CNAIR, prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a preluat proiectul și s a angajat să îl depună pentru finanțare europeană. Proiectul a fost depus în data de 17 noiembrie.


Centura de Est va avea o lungime de aprox. 11 km și va închide inelul de centură din jurul municipiului Arad, care va deveni astfel primul municipiu din România cu șosea de centură integrală. Va include și un pod nou, de 1 km, peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu.
Proiectul „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad - Est” presupune proiectarea şi realizarea unui tronson de drum pornind din DN 69 Arad-Timișoara (din sensul giratoriu existent unde DN 69 intersectează breteaua nordică a autostrăzii A1, având punctul de racord cu DN 7 Nădlac-Arad-Deva la intersecția acestuia cu DJ 709G Horia-Vladimirescu.