Cătălin Popa va arbitra UTA - FCU Craiova! „Centralul” piteștean a fost criticat în sezonul trecut de Laszlo Balint
16.10.2021

Piteșteanul Cătălin Popa va conduce meciul din etapa a 12-a a Ligii 1, dintre UTA și FC U Craiova. „Centralul” de 39 de ani a arbitrat-o pe UTA de două ori în sezonul precedent, iar arădenii nu au reușit să obțină vreun punct din cele două jocuri (FCSB - UTA 3-0 și UTA - Dinamo 0-1). 

Ambele prestații ale lui Popa au fost criticate de Laszlo Balint, iar piteșteanul a fost, probabil, recuzat de clubul arădean, dovadă fiind faptul că nu a mai arbitrat vreun meci al UTA-ei din ianuarie încoace. „Poate ar trebui să avem parte de mai mult respect. La un moment dat, de pe margine, aveam impresia că aveam nevoie de un fileu, ca să nu-i atingem pe cei de la FCSB, pentru că absolut orice contact se dădea în favoarea lor” a fost concluzia lui Balint după eșecul suferit pe Arena Națională, iar după disputa de la Arad cu Dinamo declara următoarele: „N-am vorbit niciodată de arbitraj, dar e al treilea meci în care ei sunt în lumina reflectoarelor. Etapa trecută, la Iași, am avut penalty clar la Antal. Azi avem penalty superclar la Roger. De ce nu se dă?! Hai să fim corecți, să ne respectăm munca. Mi-am văzut mereu de meseria mea. Atunci să centreze domnii arbitri, să dea ei cu capul. Ce să se întâmple de am pierdut? E foarte greu când începi de la 0-1, împotriva unei echipe ca Dinamo. Când joci un asemenea meci, ok, e sport, fotbal, poți pierde, dar vreau să pierd din cauza prostiei mele, nu din alte motive. Chiar mi s-a spus, suntem echipa împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și cu FCSB, când meciul a fost rupt de un penalty”

Popa va fi asistat mâine seară de tușierii Bogdan Gheorghe (București) și Mihai Marica (Bistrița-Năsăud), în timp de arbitru de rezervă va fi Florin Andrei (Târgu Mureș).