Carantină pentru şoferii de TIR
21.07.2021

Şoferii de TIRşi autocare nu mai scapă de carantină, dacă se întorc din zonele roşii şi galbene, doar dacă sunt vaccinaţi. Noua măsură legislativă, intrată în vigoare de la 1 iulie, i-a dat pe transportatori peste cap. Marea majoritate a şoferilor de cursă lungă nu sunt vaccinaţi şi carantinarea lor, după fiecare cursă, ar presupune pierderi uriaşe pentru firmele de transport.
Transportatorii arădeni sunt practic între ciocan şi nicovală – nu îşi pot forţa angajaţii să se vaccineze, dar sunt şi în pericolul de a pierde contracte, pentru că nu vor avea suficienţi şoferi disponibili.
De altfel, multe dintre firmele de transport arădene au doar 10 la sută dintre şoferi vaccinaţi.
De la 1 iulie, legea nu îi mai exceptează de la intrarea în carantină pe cei care nu s-au imunizat... Dacă se întorc din ţări cu risc epidemiologic ridicat, vor fi obligaţi să intre în carantină.
Şoferii de TIR nu sunt dispuşi să se vaccineze din obligaţie. Mulţi sunt hotărâţi să renunţe la meserie, de teama vaccinului.
Transportatorii din Arad se vor întâlni pentru a stabili o strategie, în contextul noilor reglementări. Nu exclud să încerce să îşi găsească dreptatea în instanţă, de teamă că noile reglementări i-ar putea falimenta.