Carantină în Europa
18.11.2020

Tot mai multe tari europene intra in carantina. Franţa, Germania şi Scoţia au intrat deja în cel de-al doilea lockdown, iar rezultatele sunt vizibile. S-au înregistrat scăderi mari ale numărului de cazuri de infectări.
In Austria măsura carantinării a fost luată începând cu data de 17 noiembrie, urmând a fi ridicată pe 6 decembrie. În această perioadă, austriecii pot ieşi din case doar cu motive întemeiate.

De asemenea autorităţile franceze au impus măsura carantinei pentru 14 zile, la capătul cărora cifrele au scăzut semnificativ, de la peste 80 de mii la sub 30 de mii de infectări cu virusul SARS-COV 2 zilnic.

Guvernul german a lansat o campanie video care elogiază statul pe canapea şi lenea pentru a opri transmiterea virusului. Clipurile sunt concepute cu ingeniozitate, ca niște mesaje din viitor.

Autorităţile din Scoţia îi ameninţă cu închisoarea pe cei care-şi părăsesc zonele de domiciliu

Scoţia impune lockdownul pentru cel puţin trei săptămâni. 11 regiuni ale statului intră, de pe 20 noiembrie, în cel mai sever scenariu. Scenariul 4 presupune închiderea barurilor, restaurantelor, sălilor de sport şi magazinelor care nu sunt esenţiale.

Se interzic vizitele, iar persoanele care locuiesc în case diferite şi vor să se întâlnească o pot face doar în locuri publice şi într-un grup de maximum şase persoane.