Baschet Arad, una dintre primele grupări sportive din România care se vaccinează
21.02.2021

FCC Baschet UAV Arad este prima echipă de baschet și una dintre primele din grupări sportive din țara noastră care se vaccinează. Operațiunea a avut loc în cursul zilei de duminică.

Jucătoarele echipe din Arad sunt incluse în cadrul etapei a 2-a de vaccinare anti-COVID-19 din România. Sub supravegherea dr. Dan Pârvulescu, fostul medic al clubului „galben-albastru,” componentelor echipei le-a fost administrată prima doză de vaccin.

Subiectul vaccinării la sportivi este unul sensibil, exact așa cum este în toate aspectele societății. Decizia de a se vaccina trebuie luată în plan individual de către sportivi, indiferent de poziția sau viziunea conducerii cluburilor la care aceștia își desfășoară activitatea. De altfel, exemple în acest sens se întâlnesc pe toate planurile, fie intern sau cu exemple din numeroase alte țări în care sportul de înaltă performanță este o industrie.

Astfel, faptul că sportivele echipei din Arad s-au vaccinat și au ales să o facă împreună, cu sprijinul clubului, reprezintă un exemplu pe care acestea îl transmit.