Balint, despre ofertele primite: „În acest moment, singura mea preocupare este UTA și așa va rămâne cel puțin în viitorul apropiat”
19.11.2020

În ultimele săptămâni, tehnicianul UTA-ei, Laszlo Balint, s-a aflat pe lista mai multor cluburi importante din România, dar și din străinătate. Agentul său, Bogdan Apostu, a dezvăluit faptul că antrenorul „roș-albilor” a refuzat o ofertă de la un club puternic din Liga 1, mai bună din punct de vedere financiar. De asemenea, presa britanică l-a pus pe Balint pe lista lui Sheffield Wednesday, club din a doua divizie engleză, iar în ultimele zile s-a vorbit și despre ciprioții de la Olympiakos Nicosia.

Balint a vorbit despre aceste aspecte:  Unele sunt simple zvonuri, altele sunt discuții și chiar propuneri care au sosit pe adresa mea, dar eu încerc să stau cât mai departe de ele. Am un agent care mă reprezintă și el se ocupă de aceste lucruri. I-am și transmis lui Bogdan Apostu că în momentul în care – într-adevăr – este ceva foarte atractiv pentru mine atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere financiar, pentru că  e important și acest aspect, poate voi intra în detalii. Nu pot ascunde faptul că a existat și o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar și am preferat să rămân la UTA. În acest moment, vă spun cu fermitate și certitudine, singura mea preocupare este UTA și așa va rămâne cel puțin în viitorul apropiat. Acum, dacă va veni într-adevăr o ofertă foarte bună din toate punctele de vedere este clar că o voi analiza, dar, pe de altă parte, îmi doresc foarte mult și ca acest proiect să se dezvolte din toate punctele de vedere. Sunt la o vârstă la care dezvoltarea mea individuală într-un context al progresului unui club precum UTA este prioritară. Așadar, în acest moment, vă spun sincer că nu pun partea financiară înaintea dezvoltării mele individuale”

Balint a preluat UTA în vara lui 2019, și în primul său an a adus promovarea mult dorită de arădeni. Acum, după primele 10 etape din Liga 1, roș-albii se află pe locul 7, primul sub linia play-off-ului.