Atenţie la înşelăciunea "Burlanul"
20.06.2019

Arădenii sunt avertizați de polițiștii locali să evite contactul cu persoanele care se oferă să execute lucrări de reparații „la negru” la acoperișurile sau burlanele imobilelor. Aceasta pentru că situaţiile în care arădenii sunt înşelaţi prin metoda 'Burlanul' sunt tot mai multe. Ce se întâmplă practic? Cetăţeni, în general de etnie rromă va pot bate la poartă cu propunerea de a vă repara acoperişul sau burlanele. Se negociază un preţ care însă la terminarea lucrărilor va fi şi de 5 ori mai mare. Apar si alţi complici ai excrocilor care ameninţă chiar cu viaţa dacă nu primesc banii. Speriaţi oamenii le dau toţi banii din casă, numai să scape de ei. Un astfel de caz s-a întâmplat de curănd în prezenţa TV Arad.


Măsurile de protecție ale Poliţiei Locale vin în urma unei serii de reclamații care au fost recent formulate de arădeni. Ce trebuie să știți înainte de a bate palma cu astfel de persoane este faptul că, odată căzuți în plasa respectivilor indivizi, trebuie să vă adresați Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, înșelăciunea constituind infracțiune a cărei instrumentare face parte din sfera de competențe a organelor de cercetare penală.


Nici cetăţenii care acceptă astfel de lucrări fără contract nu sunt scutiţi de amenzi.

Pentru orice intervenție asupra lucrărilor efectuate în zonele protejate din municipiu, polițiștii locali au competența de a întocmi sesizări penale. De asemenea Serviciul Disciplină în Construcții poate semnala inspectorilor ITM lucrările ce se derulează liber de contract. Dacă, în urma unor astfel de lucrări, rezultă moloz depozitat ilegal, polițiștii locali din cadrul Biroului de Protecția Mediului pot, de asemenea, să aplice sancțiuni contravenționale persoanelor care se fac vinovate de aceste aspecte.