Arădenii, învinşi de „dubla" lui Baiaram: UTA - Universitatea Craiova 1-2
23.10.2022

UTA a fost învinsă cu 2-1 de Universitatea Craiova în meciul disputat în această seară pe Arena „Francisc Neuman" în cadrul ultimei etape a turului din Superligă. Aly Abeid a marcat primul pentru „roş-albi", dar „dubla" lui Ştefan Baiaram a adus trei puncte oaspeţilor. În debutul reprizei secunde, la scorul de 1-1, Paul Anton a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.


Arădenii au trimis două mingi pe spaţiul porţii lui Arlauskis în primele patru minute, dar lituanianul a fost la post atât la şutul lui Pop de la distanţă, căt şi la lovitura de cap a lui Cascini. Pop a ratat o nouă ocazie în minutul 12, când şutul său din apropiere a fost respins de Bancu. Arădenii au avut două lovituri de colţ consecutive, iar la cea de-a doua, balonul a sărit la Aly Abeid, aflat la 10 metri, de unde fundaşul african a tras excelent lângă bară şi a deschis scorul. Oaspeţii au avut o dublā ocazie în minutul 18. Mai întâi, Vătăjelu a centrat din partea dreaptă, iar Dobrescu, în încercarea de a respinge, a trimis balonul în bară cu capul. Acesta a ricoşat la Creţu, care i-a pasat lui Nistor, iar şutul acestuia a fost blocat de Iacob. Craiova a irosit o nouă oportunitate în minutul 25, când Creţu a primit de la Bancu şi a tras puternic de la 13 metri, însă balonul a trecut prin faţa porţii. La ultima fază a primei părţi, Universitatea a reuşit să egaleze. Nistor a executat o lovitură liberă de la marginea careului, iar Ştefan Baiaram, aflat complet liber în faţa porţii, a punctat cu o lovitură de cap.


În minutul 51, UTA a rămas în 10 oameni după ce Paul Anton a încasat al doilea cartonaş galben pentru un fault comis la mijlocul terenului. Chiar şi în inferioritate numerică, arădenii au continuat să atace, iar în minutul 56, Pop a trecut de puţin pe lângă mingea centrată de Abeid în careul Craiovei. La faza imediat următoare, Baiaram a scăpat singur cu Iacob după o pasă trimisă de Nistor şi a trimis balonul pe sub portarul arădean. Postolachi putea egala pentru UTA în minutul 67 când s-a trezit cu mingea în faţă la 6 metri, însă a tras peste poartă. Până la final, craiovenii s-au mulţumit cu avantajul minim, în timp ce UTA nu a mai reuşit să îşi creeze vreo ocazie la poarta adversă, iar scorul final a rămas 1-2. După fluierul final, suporterii arădeni i-au cerut demisia antrenorului Ilie Poenaru.

„Au dreptate suporterii, sunt nemulțumiți, ca și noi, de altfel. Dar, din păcate, nu poți antrena greșelile, nu poți antrena deciziile pe care le iei în teren. Ăsta este fotbalul, este făcut din detalii și dacă nu ești atent la detalii, pierzi. În primele 20-25 de minute s-a jucat de la egal la egal, am reușit să și marcăm, dar nu am înțeles de ce ne-am retras atât de mult, teama asta de a apăra 1-0. Nu pot să înțeleg, dintr-o dată coborâm prea jos, nu mai ținem de minge, nu mai pasăm, din două-trei pase mingea e la ei. Ei au pus presiune, au jucători cu calitate, jucători care pot oricând să pună probleme, ceea ce s-a și întâmplat, iarăși fază fixă, iarăși ne pierdem marcajul la primul gol, în loc să intrăm cu 1-0 la pauză și atunci lucrurile stăteau altfel, intrăm cu 1-1. După ce reglăm anumite lucruri la pauză și începem bine, apare acest cartonaș roșu la Paul (n.a. Anton), un atac întârziat la care, sincer, nu mă așteptam. Nu mă așteptam ca un jucător cu experiența lui să facă asta. De acolo se rupe tot echilibrul jocului și practic, Craiova are posesie, are om în plus și posesie, cu jucătorii care au știut ce să facă și cum să reacționeze. Dar chiar și așa, în anumite momente, iarăși reușim să ducem mingea la poartă, am avut iarăși două ocazii clare, mai ales a lui Postolachi, din care nu reușim să marcăm. Aici se face diferența, din păcate, noi trebuie să ne creem trei-patru ocazii ca să marcăm un gol.” a declarat antrenorul UTA-ei la final.

Duminica viitoare, de la ora 18:15, "roş-albii" încep returul sezonului regulat cu o partidă pe teren propriu împotriva lui FC Argeş.


Formații:

UTA: Fl. Iacob – Dobrescu (Keşeru 86), Erico, Benga, Abeid – R. Pop (Negoescu 55), Anton, Cascini (Fl. Matei 77) – Stahl (Batha 55), Postolachi, Otele (Jobello 77). Rezerve neutilizate: Balauru – Hoxhallari, C. Maxim, Cibi. Antrenor: Ilie Poenaru

Univ. Craiova: Arlauskis – Screciu, R.Silva, Mitrea – Căpățână (Mateiu 67), A. Crețu (Roguljic 84), Nistor, Vătăjelu – Baiaram (Cîmpanu 67), Rivaldinho (Markovic 72), Bancu. Rezerve neutilizate: Lazar – Găman, Hanca, Vână, Florescu. Antrenor: Mirel Rădoi

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (ambii din București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Romică Bîrdeș (Pitești)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).