Arădenii, eroii roș-albaștrilor în Serbia: Backa Topola - FCSB 6-6 (4-5 pen.)
18.09.2020

Cu Dennis Man și Adrian Petre printre protagoniști, FCSB s-a calificat dramatic în turul trei al Europa League: roș-albaștrii au încheiat primele 120 de minute  în duelul cu sârbii de la Backa Topola cu scorul de 6-6, nemaiîntâlnit vreodată în cupele europene, și apoi au învins cu 5-4 la penalty-uri. 

Cu un lot decimat de coronavirus, bucureștenii s-au chinuit în fața unui adversar mult inferior și după 15 minute erau conduși cu 2-0. La pauză tabela arăta 2-1 și gazdele aveau un om în minus. În partea secundă, Dennis Man a înscris o „dublă”, egalând prima oară la 2, iar apoi la 3. Calificarea părea asigurată când sârbii au înscris un autogol în minutul 90+3 și FCSB conducea cu 4-3, însă apărarea improvizată a roș-albaștrilor a cedat încă o dată și Topola a egalat imediat.

S-a intrat în prelungiri, unde Man și-a completat hat-trick-ul și Petre a înscris primul gol din acest sezon, dar sârbii, deja în nouă oameni după încă o eliminare, au egalat din nou  și după 120 de minute tabela arăta un neverosimil 6-6. La penalty-uri, portarul debutant Ducan a apărat una dintre execuțiile gazdelor, iar FCSB a marcat cu toate cele 5 lovituri, penalty-ul decisiv fiind înscris chiar de Dennis Man.

Tripla de aseară a fost prima pentru arădean în tricoul FCSB-ului și a doua din carieră după cea din partida UTA - Dacia Unirea Brăila 3-0, din august 2016.

În turul următor, care va avea loc peste o săptămână, FCSB va juca acasă contra cehilor de la Slovan Liberec.