Arădeni, martori la tragedie!
03.11.2020

Mai mulţi arădeni au fost martori la scenele de groază, de aseară, din centrul Vienei, după ce mai mulți teoriști au început să împuște la întâmplare oamenii de pe stradă. 

Atacul armat a avut, în jurul orei 22.00, ora României, chiar înainte de introducerea restricţiilor de noapte. Imaginile de la faţa locului sunt terifiante.

Erwin şi Ionel sunt colegi de muncă. Acesta din urmă, care este originar din Arad, locuieşte la 20 de kilometri distanţă de Viena, însă Erwin locuieşte împreună cu prietena lui chiar în centrul Vienei, unde au avut loc scene parcă desprinse dintr-un film de groază.


Dacian Dari este din comuna Archiş şi a spus că, în momentul de faţă, Viena se află în stare de asediu.

Tot prin zonă se afla şi arădeanul Adi Moldovan, coleg din presă, care a povestit pentru că oamenii sunt speriaţi şi îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă.

Arădeanca pasionată de fotografie, Mona Torsan, originară din Chişineu-Criş, locuieşte şi ea în Viena de câţiva ani buni şi este îngrozită de ceea ce s-a întâmplat.

Unul dintre atacatori a fost ucis. Potrivit publicaţiei Falter, teroristul care a ucis patru civili luni seară în centrul Vienei înainte de a fi doborât de poliție, avea 20 de ani, şi era născut în Viena. Acesta provenea din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord. Atacatorul a folosit o armă automată Kalașnikov, interzisă în Austria, deci procurată ilegal, anunță poliția locală, citată de Kurier.

În Austria fost decretat doliu național timp de trei zile, iar drapelele au fost coborâte în bernă. Cel puţin patru persoane au murit şi 17 sunt grav rănite după atacul care a avut loc luni seara în Viena.