Aprobată Înființarea Rețelei Naționale de Ghișee Unice de Eficiență Energetică
03.07.2024

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, a anunțat aprobarea înființării rețelei naționale de ghișee unice de eficiență energetică.

„Rețeaua va include minimum 42 de ghișee, câte unul în fiecare județ și unul în București, toate coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Aceste ghișee vor avea drept scop oferirea serviciilor de informare și consiliere tehnică pentru consumatori și prosumatori și sprijinirea implementării proiectelor de energie regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice.”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.


Funcționarea Ghișeelor și Finanțarea

Ghișeele unice de eficiență energetică vor funcționa în cadrul instituțiilor existente, prin redistribuirea sarcinilor și personalului. Cheltuielile de funcționare vor fi acoperite integral din bugetele unităților administrativ-teritoriale, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară și alte surse legale.


Beneficiile Ghișeelor Unice de Eficiență Energetică

Deputatul arădean a subliniat multiplele beneficii pe care aceste ghișee le vor aduce: acces facil la informații și suport tehnic, reducerea consumului de energie și a costurilor aferente, sprijin pentru accesarea fondurilor și voucherelor oferite prin programele naționale și europene.

„Înființarea ghișeelor va aduce beneficii multiple: acces facil la informații și suport tehnic; reducerea consumului de energie și a costurilor aferente; sprijin pentru accesarea fondurilor și voucherelor oferite prin programele naționale și europene.”, a precizat Glad Varga.