Aplauze pentru cei care ne redau sănătatea
17.09.2020

Astăzi cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Pacienților a fost aplaudat efortul cadrelor medicale arădene care contribuie la însănătoșirea pacienților.
La ora 12, la clădirile spitalelor Județean, Municipal, Matern și TBC Grădiște a avut loc un scurt moment artistic facilitat se artiștii Filarmonicii Arad si ai Colegiului de Arta Sabin Dragoi din Arad.
Pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical, de la infecții asociate asistenței medicale, la stigmat, boli și chiar deces. Mai mult, lucrul în medii stresante face ca lucrătorii din sănătate să fie mai predispuși la erori care pot duce la afectarea pacientului. Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 2020 are ca temă: Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 14-18 septembrie 2020 ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.
ANMCS propune ca în toată această săptămână, atât personalul medical, pacienții, aparținătorii, cât și orice persoană care apreciază munca depusă de personalul medical, mai ales în această perioadă, să poarte un obiect vestimentar sau accesoriu de culoare portocalie (cravată, panglică, eșarfă, broșă, banderolă) prin care să marcheze Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Portocaliu este culoarea desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment.