An nou, aceleaşi probleme: UTA - Gaz Metan Mediaş 0-1
23.01.2022

UTA a început noul an cu o înfrângere. Arădenii au cedat cu 0-1 pe teren propriu împotriva lui Gaz Metan Mediaş, după un gol marcat de fostul utist Vlad Morar. 


Laszlo Balint a aliniat un prim 11 ofensiv, iar elevii săi au avut patru ocazii uriaşe în primele 20 de minute, prin Miculescu (lovitură de cap din careul mic), Vukcevic (scăpat singur pe contraatac), Dangubic (şut din cădere) şi Roger (liber din centrul careului mare), toate însă oprite de goalkeeperul Vâlceanu. Utiştii au continuat să domine până la pauză, însă nu s-au mai apropiat periculos de poarta adversă, în timp ce oaspeţii nu au tras nici un şut în primele 45 de minute. 


Medieşenii au avut prima ocazie în minutul 58, prin Vlad Morar, însă şutul său a trecut pe lângă. După alte opt minute însă, "vârful" nu a mai iertat: Grădinaru a centrat din stânga, Dima a respins până la Morar, iar acesta l-a învins pe Iacob cu un şut de la 16 metri. Până la final, "roş-albii" au căutat egalarea, iar Balint i-a introdus pe Cardoso şi Ongaro, însă, din păcate, medieşenii au reuşit să păstreze avantajul.


Antrenorul UTA-ei a încercat să explice eșecul suferit de elevii săi: „O înfrângere dureroasă pentru noi, pentru suporteri. Prima repriză a fost una bună pentru noi, cred că am arătat un fotbal bun, am presat adversarul și ne-am creat ocazii, dar ne-a lipsit golul. În partea a doua a fost precipitare, le-am spus să avem răbdare, că am mare încredere în ei că va veni și golul, dar din nou am luat gol la primul șut pe poartă al adversarului. După golul lor ne-am dezechilibrat mental, suntem într-un moment în care astfel de situații sunt greu de digerat, de gestionat, am pierdut organizarea, asta e situația. Trebuie să rămânem perseverenți, am spus că dacă vom încerca să jucăm acest fotbal pe care îl facem meci de meci, indiferent de adversar și cum se apără, la un moment dat vor veni golurile și victoriile.” La finalul jocului, Balint a fost contestat de o parte dintre suporteri, cu care a încercat să poarte un dialog: „Când sunt înjurat de familie e normal să plec, am vrut să fiu civilizat mereu, eu îi înțeleg, sunt nervoși, sunt reacții la cald, sunt frustrați. Și noi căutăm soluții să ieșim din acest moment greu. Dacă se consideră că Balint e principala problemă la UTA, nu am ținut niciodată de scaun, am contract până în vară, vreau să îl duc la bun sfârșit dar nu voi accepta să ies pe stradă și să fiu înjurat. Mi-am sacrificat mult din energia mea, din sufletul meu pentru această echipă, vreau să o fac în continuare dar nu să mi se înjure familia. E de înțeles, sunt reacții la cald. Pentru că am evitat să se nască un conflict, am preferat să plec din fața fanilor, nici pentru mine nu e o situație plăcută, dar eu nu am de gând să cedez la primul moment de greutate.”

În următoarea rundă, utiştii joacă pe terenul Rapidului, sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 20.