Ajutor pentru Păsări în Parcul Natural Lunca Mureșului: Montarea a 120 de Cuiburi Artificiale
10.05.2024

O inițiativă vitală pentru conservarea biodiversității 

În cadrul unui proiect cu finanțare europeană, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, din cadrul R.N.P. ROMSILVA, a instalat 120 de cuiburi artificiale pentru păsări în aria naturală protejată. Această inițiativă vine în sprijinul speciilor de păsări, facilitând procesul lor de reproducere în acest mediu sălbatic.


Sprijinirea Speciilor Vulnerabile

Din cele 120 de cuiburi, majoritatea, adică 100, au fost special create pentru păsările insectivore, în timp ce restul, 20 de cuiburi, au fost destinare păsărilor răpitoare de zi, inclusiv Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și Codalb (Haliaeetus albicilla).


Un Pas Important Pentru Conservarea Naturii

Alin Ruja, directorul R.N.P. ROMSILVA – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, subliniază importanța acestei inițiative, evidențiind că montarea cuiburilor artificiale este cea mai eficientă modalitate de a sprijini creșterea populațiilor de păsări în acest ecosistem protejat.


Protejarea Habitatului Natural

Pentru a marca locurile unde au fost amplasate cuiburile, au fost folosite vopsea și plăcuțe de avertizare, asigurându-se astfel că intervenția umană nu va perturba habitatul natural al acestor păsări.