Acțiuni de control ale agenților de poliție locală
01.07.2020

Direcția Generală Poliția Locală Arad a dislocat mai multe echipaje pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 impuse de Legea nr.55/2020 în piețe și mijloacele de transport în comun.

Au fost legitimate 56 persoane, întocmindu-se 19 procese-verbale în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea obligativității de a purta mască de protecție (în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun).

Aceste acțiuni ale agenților de poliție locală continuă zilnic, fiind planificate atât pe zone, cât și pe categorii de activități economice și culturale.

În perioada următoare, polițiștii locali își vor concentra atenția în mod special asupra spațiilor comerciale de dimensiuni mici și medii, semnalate în sesizările arădenilor drept zone în care nu se practică distanțarea socială și portul măștii de protecție. DGPL solicită, pe această cale, atât patronilor, administratorilor și angajaților acestor locații, cât și clienților, să urmeze exemplul personalului din supermarketuri și să se implice activ în menținerea standardelor de protecție medicală.

Ca toate activitățile din ultimele luni ale poliției locale din Arad, acțiunea desfășurată în piețe și mijloacele de transport se înscrie în strategia de interacțiune etapizată cu potențialii contravenienți promovată de Primăria Municipiului Arad:

1. Informare privind starea contravențională în oraș și problemele vizate prioritar de DGPL;

2. Notificare/avertizare și sancționare la primul contact în situațiile ce impun intervenția corectivă severă;

3. Revenirea în teren și sancționarea contravenienților care nu au intrat în legalitate.