Acord de Cooperare între Municipiul Arad și Orașul Changzhou
12.07.2024

Sala Regele Ferdinand din Palatul Administrativ a fost gazda ceremoniei de semnare a acordului de cooperare între municipiul Arad și orașul Changzhou, din China. Acest eveniment a avut loc după ce Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat acordul în ședința din data de 27 iunie.


Participanți și Semnatari

Documentul de cooperare a fost semnat de vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Popular Municipal Changzhou și primarul municipiului Arad. Ceremonia a fost onorată de prezența Ambasadorului Chinei la București, Excelența Sa, Han Chunlin. În discursul său, Ambasadorul Chunlin a subliniat importanța Aradului ca un centru economic major din vestul României.


Istoricul Colaborării

Relația de colaborare între municipiul Arad și municipiul Changzhou a început în 2018, când cele două comunități au semnat o scrisoare de intenție. Această scrisoare a avut scopul de a consolida și dezvolta prietenia și cooperarea între cele două unități administrativ-teritoriale.


Domenii de Cooperare

Acordul de cooperare propune colaborarea și susținerea reciprocă în diverse domenii, inclusiv:Administrație Publică Locală, Economie, Învățământ și Cercetare, Cultură și Sport, Apărare Civilă și Siguranța Persoanelor, Mediu, Agricultură și Dezvoltare Locală.


Despre Orașul Changzhou

Orașul Changzhou se află în provincia Jiangsu, situată pe coasta de est a Chinei, la 180 de kilometri de Shanghai. Cu o populație de 5,2 milioane de locuitori, Changzhou este una dintre cele mai importante metropole industriale din regiunea Deltei Yangtze.


Dezvoltarea relațiilor bilaterale

Semnarea acestui acord de cooperare marchează un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Arad și Changzhou, deschizând noi oportunități de colaborare în multiple domenii și contribuind la creșterea economică și culturală a ambelor orașe.