Accident, cu o mașină lovită de tren
03.01.2020

Accident, cu o mașină lovită de tren în Aradul Nou, două victime.

La faţa locului s-au deplasat Detaşamentul de pompieri Arad cu o Autospecială pentru Descarcere, un SMURD şi o ambulanţă. 

Trenul este Regio 16171 pe ruta Arad-Sânnicolaul Mare. 

O victimă este conștientă, are traumatisme la față și i s-au acordat îngrijiri medicale de către SMURD, iar cea inconștientă, decedată a fost  descarcerată, mașina a fost prinsă sub locomotivă.

 Vă informăm că deplasându-se imediat la locul accidentului produs astăzi la marginea cartierului Aradul Nou, domnul Prefect al Judeţului Arad, Gheorghe Stoian, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus transportarea călătorilor din trenul Regio 16171 cu mijloacele auto ale ISU Arad spre localităţile de domiciliu ori spre gara mare, astfel: un microbuz  transportă 16 călători spre localităţile pe unde urma să oprească trenul în parcursul obişnuit (Zădăreni spre capătul judeţului), iar un alt microbuz a transportat 6 călători spre gara mare de unde aceştia vor putea putea lua alte trenuri spre judeţul Timiş.

De la locul producerii evenimentului, domnul Prefect Gheorghe Stoian s-a deplasat la Spitalul Judeţean Arad pentru a se interesa de starea persoanei care a supravieţuit accidentului. Conform primelor evaluări medicale, persoana de sex feminin prezintă traumatisme fără gravitate deosebită, fiind pentru pentru moment în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

UPDATE IPJ: Bărbatul decedat în urma evenimetului avea 34 de ani și era din Zăbrani, pasagera rănită ușor 17 ani și este din Felnac, iar mecanicul de tren are 27 de ani și este din Dieci.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetarea fiind efectuată de polițiștii din cadrul Serviciului poliției transporturi.