A Noua Ediție a Școlii de Vară „Vara de AR.TE” la Arad
11.06.2024

Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad și Colegiul Național de Arte „Sabin Drăgoi“, organizează a IX-a ediție a școlii de vară „Vara de AR.TE”. Acest program special pregătit pentru vacanță este destinat elevilor și va avea loc în perioada 1 iulie 2024 – 9 august 2024, în curtea Clădirii Preparandiei, situată pe strada Preparandiei, nr. 13, Arad.


Activități Diverse pentru Elevi

Pe parcursul școlii de vară, elevii vor putea participa la trei module principale: teatru pentru copii, artă plastică, ateliere de creație/teatru de păpuși și muzică/instrumente muzicale. Activitățile se vor desfășura de luni până vineri, pe grupe de vârstă, între orele 9.00 – 11.00 și 11.00 – 13.00.

Luni și Marți: Ateliere de teatru pentru copii, susținute de Angela Petran Varjasi, actriță la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Miercuri: Ateliere de artă plastică, predate de prof. Bianca Hociung și prof. Ioana Bodale de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“.

Joi: Ateliere de creație, jocuri muzicale interactive și piese de teatru de păpuși, cu Manuela și Raul Lucaci de la Teatrul de Animație „Piticot“.

Vineri: Cursuri de muzică, inclusiv clase de pian, oferite de prof. Monica-Cristina Tebuie și Teodor Tebuie.


Modul de Dans Clasic

Un modul suplimentar de dans clasic va fi organizat timp de patru zile, predat de antrenorii de la Clubul Sportiv Ballroom Dance din Arad. Acest modul este inclus în program pentru a oferi o experiență educativă diversificată.


Înscrierea și Participarea

Toate activitățile sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea. Înscrierile se fac în perioada 12 iunie – 25 iunie, la secretariatul Centrului Municipal de Cultură, situat pe Bulevardul Revoluției nr. 97, etaj 1, ap. 4, sau prin email la adresa: secretariat@cmcarad.ro. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Centrului Municipal de Cultură Arad la adresa: https://www.cmcarad.ro/ro/documente.


Istoricul Evenimentului

Prima ediție a școlii de vară „Vara de AR.TE” a avut loc în 2015. De atunci, organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, au propus anual ateliere atractive pentru elevii care se află în Arad în perioada estivală. Anul acesta, ediția a IX-a promite să ofere din nou oportunități educative și recreative deosebite pentru tinerii participanți.