26 de pompe noi vor fi montate la stații de pompare apă uzată în municipiu și județ
28.04.2022

26 de pompe noi pentru stațiile de pompare ape uzate din municipiu și județ au fost achiziționate de Compania de Apă Arad și Primaria Municipiului. Echipamentele, de ultimă generație, de proveniență suedeză, vor înlocui vechile pompe, depășite tehnologic și subdimensionate. 

Noile echipamente sunt însoțite de tablourile de automatizare aferente, cu rol de a realiza comanda și protecția grupului de pompare, monitorizarea temperaturii motoarelor, și a sistemelor de etanșare, dar și declanșarea automată a secvenței de autocurățire pompe. 

Panourile de automatizare și protecție sunt dotate cu sistem operator, prin intermediul căruia vor putea fi monitorizate stările de funcționare, parametrii electrici, mărimile de proces și se vor putea modifica parametrii de funcționare ai stației. Noile pompe au funcție de detectare automată a colmatării, curățare automată a sistemului, de pornire și oprire lentă a electropompei dar și de minimizare a consumului de energie, pompele se reglează automat astfel încât să funcționeze întotdeauna la turația optimă din punctul de vedere al consumului de energie, în funcție de volumele de apă vehiculate. 

Noile echipamente vor fi montate în județ la stațiile de pompare apă uzată din Lipova, Șiria, și Ineu și în municipiu la stațiile de pompare apă uzată de pe str. Independenței, str. Hatman Arbore, str. Fântânii, Sânnicolau Mic, str. Clopotului, str. Agricultorilor, str. Fagului si la SP 1.